Cyklistický spolek Stodůlky - CSS Dres Cyklistického spolku Stodůlky
 
 

První lyžařské závody CSS v Chýni

18.1.2009

od Tomáše Jelínka

Myšlenku jezdit na běžkách na zamrzlém rybíku mi vnuknul před lety známý přítel našeho týmu Petr Zahrádka. Bohužel několik teplých zim po sobě neumožňovalo vyzkoušet tohle exotické lyžování pár kilometrů za Prahou a tak většinou vyrážíme do Jizerek nebo Krušných hor.

Až tento rok po mnoha ledových dnech, kdy by ani cyklistu nevyhnal, nejen zamrzly snad všechny vodní plochy, ale i napadl sníh a tak jsou ideální podmínky pro svezení se. První víkend vyrážím sám, většina přihlížejících na bruslích na mě pobaveně kouká jako na exota, ale to nevadí, už jsem na to zvyklý :-).

Napadá mě myšlenka uspořádat neoficiální malé závody volným způsobem a vyřádit se tak společně. Sešlo se nás na startu pět: Miloš, Punčoška, Mirkové Bezdička (MNE) a Janáček (M1R3K) a moje maličkost. Nebýt několikadenní oblevy, kvůli které jsme se museli přesunout z Litovického rybníku na retenční nádrž v Chýni, určitě by přišlo více lidí. Trať vytyčujeme sprejem a pro účastníky máme drobné ceny a dokonce i 2 medaile. Ty jsem získal na pionýrském táboře asi před 15ti lety, ach jak těžko se s nimi loučím :-).


Startovní pole

V prvním závodě - rychlém sprintu na 5 kol rychle vyrážím vpřed, avšak dochází mi síly a Petr s M1R3Kem mě pohodlně válcují, aby ne, Petr pilně trénuje celou zimu a má za sebou legendární Jizerskou 50, MNE je kousek za mnou, jako začátečník jede velmi hezky a dojíždí na 4.místě, za ním důstojně finišuje Miloš, který preferuje klasický styl.


Petr Punčochář stíhán Mirkem Janáčkem

Druhý „vytrvalostní“ závod se odehrává v podobné režii, zpočátku za to beru s M1R3Kem, 7 kol jsme hezky spolupracovali na špici, ale Petr se nedal odradit a postupně nás sjížděl. V osmém jsem nakonec odpadl a Petr se dostal na druhé místo, ale na M1R3Ka to nestačilo a nakonec zaslouženě vyhrál.

Následovalo vyhlášení výsledků a předání cen, každý něco vyhrál. Zakončení asi nemusím komentovat – proběhlo „netypicky“ v hospůdce Na hrázi.


Společné foto

Díky moc svému Taťuldovi za pomoc při pořádání, roli startéra a počtaře kol (to byste nevěřili, jak je těžké závodit a současně počítat do desíti kol :-) ) splnil na výbornou. Všem startujícím také patří díky za hezké společné nedělní dopoledne.

Za rok snad opět nashledanou.

Kompletní výsledky:

Sprint na 5 kol (2km)
1. Petr Punčochář
2. Mirek Janáček
3. Tomáš Jelínek
4. Miroslav Bezdička
5. Miloš Brdlík

Vytrvalostní závod na 10 kol (4km)
1. Mirek Janáček
2. Petr Punčochář
3. Tomáš Jelínek
4. Miroslav Bezdička
5. Miloš Brdlík

   
Cyklistický spolek Stodůlky - CSS, Živcových 400/30, 155 00 Praha 5 - Stodůlky ©2006-2024 CSS, Všechna práva vyhrazena