Cyklistický spolek Stodůlky - CSS Dres Cyklistického spolku Stodůlky
 
 

Brno - Velká Bíteš - Brno

od Petra Zahrádky

Úvodem musím říct, že lidi z UACu dnes rozhodně nepropadli a celkem jsme slušně zajeli. Já jsem dojel v hlavním balíku (bylo nás asi 55) 2:30 za vítězem jako 47., Okrouhlický 58., Ježek 59. (Padrnos byl 57. - takže slušnej skalp za opasek :-). Asi 8 min po nás dojeli v dalším balíku kluci ze Slávie a 99. H. Šnajdr. 10 min po nich jako poslední R. Procházka.

K průběhu asi jen stručně - jako B licence jsme startovali 5 min před A. Než nás dojeli tak to byl takovej UAC s průměrem okolo 37. Dojeli nás na 50. km a začla kaše. Průměr nakonec vylezl až na 40 v cíli. Bohužel to tak jak jsem se nejvíc obával dost padalo - celkem 4 x, přičemž do jednoho pádu se zamotal Ondra Charvát (naštěstí jen ohnul klandry) a do jednoho menšího na 2. vrchařskou i já (ustál jsem to a odneslo to jen pohmožděné lýtko a spadlý řetěz... a držkující Slovák co mi narval pedál do výpletu). To byl pro mne asi nejvíce krizový moment, kdy jsem si musel v kopci znovu dojet balík, což se naštěstí povedlo.


Petr Zahrádka (barvy Viessmann) v závodě na Bíteši
autor fotografie: Radek Chadim - www.roadcycling.cz

Rozhodlo se na 3. VP kde odjelo asi 9 lidí a balík se natrhal. H. Šnajdr doplatil na to že jel vzadu, já byl o něco vpřeději tak jsem balíku jakž takž uvisel. Posledních 10 km se pak jen nastupovalo (já i T. Okrouhlický jsme to zkusili ze srandy také... ale byly to marné a krátké pokusy). Špurt už byla jen džungle loktů a vln a do toho jsem raději nešel. V plánu bylo objet cca 100 km v závodním tempu a to že to dojedem se mi ani nesnilo. Příští týden v neděli asi zkusíme jet pohár v Pičíně (dojezd je na Babu - to by měl jet i Košík), tak snad počasí vydrží.


autor fotografie: Petr Lenfeld - www.roadcycling.cz

Více fotografií ze závodu lze nalézt na stránkách www.roadcycling.cz


   
Cyklistický spolek Stodůlky - CSS, Živcových 400/30, 155 00 Praha 5 - Stodůlky ©2006-2024 CSS, Všechna práva vyhrazena