Cyklistický spolek Stodůlky - CSS Dres Cyklistického spolku Stodůlky
 
 

Karlštejn po jedenadvacáté

S-K-S 2003

od Karla Kuchlera

V sobotu 27. září se v ulici K Fialce sešli cyklisté všech věkových i výkonnostních kategorií, aby „prodali“ svou podzimní formu v již tradičním závodě Stodůlky – Karlštejn – Stodůlky. Přičítali-li pořadatelé loňskou vysokou účast jubilejnímu dvacátému ročníku, byli brzo vyvedeni z omylu – startujících byla opět témeř stovka.

Oproti předchozím rončíkům přálo účastníkům počasí a pláštenky tak mohly zůstat doma. Ostrý start závodu proběhl až na náměstí v Řeporyjích, kde se také závodníkům postavilo do cesty první z mnoha stoupání. Hlavní pole se však stále drželo pohromadě a jednotlivé pokusy o únik neměly dlouhého trvání. Rozhodující atak přišel až na vrchařské prémii na Mořinku, kde se ze sedla zvedl letos téměř neporazitelný Michal Koš. Za ním se sice zformovala asi desetičlenná skupina pronásledovatelů, ale již na obrátce na Karlštejně, bylo zřejmé, že se závodí až o druhé místo. Koš svuj náskok skutečně udržel a suverénně vítežil. Peloton dorazil do cílového stoupání zhruba s dvouminutovým zpoždením. Ve spurtu vybojovali zbylá místa na stupních vítezů Košovi oddíloví kolegové Tomáš Vitáček a Petr Zahrádka. Nejlepším veteránem byl Miroslav Kakač a v kategorii žen nenašla přemožitelku Lucie Mašínová.

Vyhlášení proběhlo v pohostinné restauraci Fialka, kde vítezové obdrželi sponzory věnované ceny a pak s poraženými dlouho dokazovali kamarádskou dimenzi amatérského sportu.


   
Cyklistický spolek Stodůlky - CSS, Živcových 400/30, 155 00 Praha 5 - Stodůlky ©2006-2024 CSS, Všechna práva vyhrazena